DIY Projekter

DIY er en Engelsk forkortelse for “Do-It-Yourself”. På Dansk “Gør-det-selv”

“Opgradering” af mit HTPC-kabinet

Mit 4 år gamle maxitower kabinet, som er gået fra status som almindelig PC til HTPC, krævede nogle ændringer for at fungere i hjemmebioen.
Jeg kunne havde valgt at købe et rigtig HTPC kabinet,
men jeg har desværre ikke kunne finde en model, som lever op til alle mine krav og ønsker.

Klik på billedet for at læse om mit DIY kabinet modificering.


Bionielsen´s DIY Projektor beslag

Som jeg skrev i min artikel om mit eget DIY projektorbeslag,
ville jeg bringe det færdige resultatet af en andet projektorbeslag projekt,
som en kammerat var ved at designe.
Her er der som mit, også tale om et kuglebeslag, men af en anden type som er fra firmaet Comlog.
Kuglebeslaget bliver modificeret så det passer til en Panasonic AE500.


DIY Projektor beslag

Jeg har måtte lave et nyt beslag til min projektor, da mit gamle ikke var optimalt. Problemet var, at jeg pga. min lave lofthøjde i kælderen, skulle afmontere projektoren hvergang jeg skulle rense luftfilteret, som jo skal gøres jævnligt.
Bagefter skulle jeg så bruge tid på at justere den rigtigt ind igen, og det var altid et problem at få billedet til at passe 100%.
Så jeg skulle bruge et beslag hvor jeg hurtigt kunne vippe projektoren fremover og tilbage igen, samtidig med at det skulle være let at justere billedet på plads.


DIY Center højtaler

Som jeg har skrevet i artiklen ”historien”, ønskede jeg på et tidligt tidspunkt at erstatte min B&W Solid center højtaler med en ny. Den skulle både kunne levere varen, og samtidig måtte den godt falde lidt ind i stilen med mit B&O LX6000 TV, som skulle stå oven på den.
Jeg faldt over en artikel i et nr. af Hi-fi & Elektronik fra 94, hvor de beskrev og anmeldte et byg-selv-kit på en center højtaler fra Dansk Audio Teknik.
Jeg synes det var et rigtig spænende projekt, mest fordi at byg-selv kittet var fra Dansk Audio Teknik, som har en seriøs holdning til det med at gøre-det-selv, og de har en god lyd filosofi. Samtidig med at højtalerens fysiske størrelse, passede mig perfekt.